Περιγραφή

Πώς θα ήταν η μέρα σου ή και ο κόσμος σου, αν ό,τι σε ενοχλούσε μπορούσες να το πεις; 

Τι θα άλλαζε στην καθημερινότητά σου αν σε όλες τις παραβιαστικές συμπεριφορές που δέχεσαι μπορούσες να βροντοφωνάξεις #me_enoxleis; 

Στόχος

Η κουλτούρα της συναίνεσης ανοίγει ένα δρόμο για την εξάλειψη παραβιαστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών. Βοηθάει στην αυτενέργεια, την ελεύθερη έκφραση του ατόμου, ενώ παράλληλα πλαισιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις (ερωτικές ή μή) με σεβασμό, ενσυναίσθηση και ενεργητική ακρόαση. Όλα τα παραπάνω σταδιακά οδηγούν σε μία κοινωνία ισότητας.

Μέσα από την καμπάνια #me_enoxleis κλείνουμε το μάτι σε εκείνα τα άτομα που δεν εξασκούν τη συναίνεση επιζητώντας να συμβάλλουμε θετικά στην εξοικείωσή τους με καλές πρακτικές. Παράλληλα, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε τις θηλυκότητες σε μια κουλτούρα μακριά από το victim blaming.

Κοινωνική Ανάγκη

Για το 2021 ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), βαθμολόγησε την Ελλάδα με 53,4 στα 100, τοποθετώντας τη, για μία ακόμη χρονιά, στην τελευταία θέση της κατάταξης για πλήρη ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. 


Την ίδια στιγμή που η σεξουαλική κακοποίηση αυξάνεται (ΕΛΑΣ 2020 και 2021), το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής παραμένει μη υποχρεωτικό στα δημόσια σχολεία.  Μάλιστα η εμπειρία μας σε σχολεία της Ελλάδας, δείχνει ότι μόνο περιορισμένος αριθμός εκπαιδευτικών είναι εξοικειωμένος με θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. 

Καλέστε μας στο σχολείο σας

Το Genderhood υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης για τη συναίνεση σε σχολεία της Αττικής. Αν θέλετε να μας καλέσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@genderhood.org.